Sanningen om internet

Hej allihopa!
Jätteroligt att bloggen fått så många läsare idag:) Tack vare min älskade vän Josefine. Tanken med den här bloggen är att vem som helst, både killar och tjejer, kan fråga oss i princip vad som helst om barnuppfostran, familjedrama, relationsproblem, pengaproblem, psykisk hälsa/ohälsa eller kanske bara dela med sig av sin egen historia. Vi har ju alla vara egenheter och "problem" och det kan vara skönt att kunna fråga en specialist inom området utan att behöva sitta ansikte mot ansikte med ngn.

Internet har ju verkligen förändrat vårt samhälle och vänt upp och ner på både kommunikations- och affärsmodeller. Det som från början var en obskyr universitetsuppfinning är i dag en lika stor förändring av samhället som industrialiseringen var på sin tid. Ja, mkt har hänt. Internet har blivit personligt och en stor del av vårt sociala liv. Vi lever "uppkopplade" liv och vi har ständig tillgång till världens mest omfattande och avancerade grupparbete och det ar också här som vi kan hjälpa varandra. När internet först kom var jag lite tveksam till allt nytt och det tog mig ngr år att inse att internet är en ny del i vad det innebär att vara människa och jag måste ta del att detta fenomen.

Det ar nu möjligt att kunna sitta hemma framför datorn och "springa" alla sina ärenden inkl få råd om sin hälsa från en läkare online.  Jag tror att de två aktiviteterna ( trfäfa läkaren fysiskt eller online) kommer bli mer och mer lika varandra i framtiden. än sa länge så är online rådgiving begränsad information och ersätter inte ett läkarbesök. Men det är viktigt att känna till det nya sociala nätverket som internet skapat och hur man uttrycker sig på en blogg kräver både talang och träning.

En sak är klar. Inget samtida fenomen är så genomgripande och så avgörande för vår tid i historien som internets uppkomst. Men jag tror att det vi hittills sett är bara början. Maila gärna in fragor!

Ha det bra så länge...

Kommentarer
Postat av: Jessica

Kanske är viktigt att poängtera, och som ni säkert också gjort någonstans i bloggen, att "läkarhjälp" över internet inte kan ersätta reella läkarundersökningar. Man kan aldrig ställa en diagnos utan det..

2008-11-21 @ 16:12:33
Postat av: Charlotte Lacy

Hej Jessica. Självklart kan man inte ställa en diagnos utan att träffa personen i fråga och det har vi inkluderat i vårt intro. "Bloggen fungerar lite som en rådgivningsspalt, men självklart kan man inte lösa alla problem på en blogg, men du kan få våra åsikter och råd. Svaren som läkaren ger måste anses som begränsad information och ersätter inte ett läkarbesök"Vad jag menade med inlägget ovan är att internet har gjort det möjligt för oss att få hjälpsamma råd online. Jag tror att framtiden inom vården kommer att se annorlunda ut. Kanske kommer patienter och läkare att träffas via ngn slaga videoöverföring om 15 - 20 år. (som skype)Ingen vet ännu. Syftet med denna blogg är att hjälpa människor med vardagsproblem och funderingar över psykisk ohälsa, inte att ställa diagnoser. Tack.

Ha en underbar dag!2008-11-21 @ 18:15:54
URL: http://askthelacys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0