Q & A

Kan man orsaka sin egen depression?

Svar:
Den är mkt svår att besvara eftersom personer har olika stor känslighet och benägenhet att utveckla depression.

Depression är ju en sjukdom med många orsaker, både fysiska och psykiska. Men vi vet att det är vanligt att man blir deprimerad av långvarig alkoholförbrukning. Likaså av vissa mediciner. En del personer är känsliga för ljusbrist och kan bli deprimerade under höst och vinter. Långvarig stress kan också utlösa depression hos vissa personer.

Du kan minska risken att bli deprimerad om man har sådan benägenhet, genom bra kost, regelbunden motion, gärna promenader när det är som ljusast på dagen. Tank pa att vara måttlig med alkohol och ta reda på om den medicin man får har depression som biverkan.


Läs har om Ansvarsfriskrivning / Disclaimer

Kommentarer
Postat av: ben and corey

Hey guys, nice website!

Any chance for a english translation button?

See you soon!

Ben Corey and Kailani

2009-01-15 @ 23:23:08
Postat av: Samra

Varför skriver ni, som jobbar med sådant här, nästan bara om vettiga trendiga sjukdomar som deppression och ångestsyndrom, och inget om riktiga psykiska sjukdomar som psykoser och paranoida vanföreställningar. Om nu deppressioner börjar bli mer och mer accepterade, varför ge dem ännu mer uppmärksamhet.Min fråga är, hur ska jag rädda min förälder från sina vanföreställningar? Hon är inte tillräckligt utåtagerande för att bli tvångsintagen.

hjälp oss.

2009-01-30 @ 15:30:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0